OM OSS

Läs mer om vilka vi är

Om oss

Fagerstranden är ett litet konsultföretag med i huvudsak mig, Åke Melander som bedriver verksamhet på flera olika områden. Verksamheten startade med utgångspunkt från produkt och organisationsutveckling efter många år i olika ledande funktioner på Permobil. Vi kan idag erbjuda kompetens inom områdena produktutveckling, produktledning och organisationsutveckling.

Eftersom jag snickrat och byggt som avkoppling i hela mitt liv och de senaste åren även jobbat proffesionellt på det området så erbjuder vi även tjänster inom bygg och inredning. Vid min sida där har jag Birgitta som brinner för heminredning och ständigt kommer med nya idéer. Hon har bl.a drivit butiken Gunnars bod. Detta gör att vi kan hjälpa till med nya idéer för ditt hem och sedan hjälpa till att genomföra dem. Med Rot och Rut-avdrag när det är tillämpligt. Vi sätter en ära i att jobba med ett projekt i taget, hålla utlovade tider och göra klart innan vi lämnar över till kunden.

Med lång erfarenhet från olika ledande befattningar inom medelstor industri så kan jag hoppa in som tillfällig chef på olika nivåer medan kunden löser sin rekrytering på längre sikt i lugn och ro.

Vi kan också hjälpa till att söka konsultcheckar och andra företagsstöd. Detta gör vi gärna även om stödet inte syftar till att köpa specifikt vår kompetens.

Det här är vi

Åke har jobbat större delen av sitt verksamma yrkesliv på Permobil i ett antal olika roller. Han började i verkstaden för att ganska snart leda den verksamheten. Har sedan jobbat i olika roller kring produkt och marknadsutveckling. Några år som framgångsrik försäljningschef,  de sista åren som anställd ansvar för produktutvecklingen. Jobbade mycket med att implementera Pulsmetodik, ett leankoncept i produktutvecklingen.

På fritiden har det varit många byggprojekt alltifrån MC och båtvagnar men mest diverse ny och ombyggnader av hus o stugor.

Birgitta har jobbat många år inom äldreomsorgen  men alltid brunnit för inredning, när hon kommer in i ett rum börjar hon möblera om och styla i huvudet och skapar en bild av hur man kan göra om. Drev butiken Gunnars bod i Timrå 2014-15 men tvingades avveckla den av hälsoskäl. Jobbar nu halvtid på Rummet i Birsta men tar sig gärna an nya utmaningar på övrig tid.

Har du några frågor eller funderingar?

Ring, skicka ett sms eller maila när det passar dig så tar vi kontakt så snart vi kan.